Afgelopen weken verschenen er berichten in de media over de vertraagde oplevering van nieuwbouwwijk De Poelen in Roelofarendsveen. Aanleiding hiervoor zijn beschadigde kabels en leidingen voor elektriciteit, water en telecommunicatie. Na overleg tussen de nutsbedrijven, gemeente Kaag en Braassem en het samenwerkingsverband Braassemerland VOF is inmiddels gestart met herstel van de kabels en leidingen. Het eerste traject is naar verwachting voor het einde van dit jaar vervangen waarna de bouwkundig aannemers de woningen gereed kunnen maken voor oplevering.

In aanloop naar de bouw van het nieuwbouwproject heeft aannemer Van Voskuilen op verzoek van de nutsbedrijven Liander (elektriciteit), Oasen (drinkwater) en KPN en Vodafone/Ziggo (telecom), kabels en leidingen aangelegd waarop de nieuwe woningen na de bouw kunnen worden aangesloten. Helaas zijn deze kabels en leidingen tijdens de bouw op een flink aantal plaatsen beschadigd geraakt. Hoe dat heeft kunnen gebeuren wordt nog uitgezocht. Het belangrijkste is dat de kabels en leidingen zo snel mogelijk worden hersteld zodat de woningen kunnen worden opgeleverd aan de toekomstige bewoners.

Aannemers aan de slag
Op verzoek van Structin werken mensen van aannemer Van Voskuilen de komende weken aan het herstel van de kabels en leidingen. Structin is het samenwerkingsverband van de nutsbedrijven. Zij coördineert de herstelwerkzaamheden en stuurt de aannemer aan. Daarnaast zullen medewerkers van aannemer Van Gelder de komende weken aan het werk zijn in De Poelen. Zij realiseren de aansluitingen in de woningen.

Planning
De herstelwerkzaamheden zijn al een paar weken in volle gang. De komende tijd worden in verschillende fases de woningen aangesloten. Naar verwachting zijn in week 51 de eerste woningen aangesloten op het elektriciteits-, water- en telecommunicatienet. De bouwkundig aannemers kunnen dan de laatste werkzaamheden uitvoeren, waarna de woningen kunnen worden opgeleverd aan de bewoners. Aan het einde van het eerste kwartaal in 2023 zijn alle kabels en leidingen hersteld en worden de laatste woningen aangesloten. De toekomstige bewoners ontvangen op korte termijn bericht wanneer hun nieuwe woning gereed is voor oplevering. De VOF organiseert eind november een bewonersavond waar meer uitleg wordt gegeven over de herstelwerkzaamheden en de oplevering.